Asiakastarina: Junnikkala x Pohjaset

IMG_5829(1)

Sahauksen sivutuotteina tukista syntyy purua, haketta ja kuorta. Kaikki jakeet hyödynnetään tarkkaan uuden Oulun tuotantolaitoksen lähialueilla: joko energiantuotannossa tai kemiallisessa metsäteollisuudessa. Purua ja kuorta päätyy sahan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle Oulun Energialle, ja kuiva hake eli selluhake taas kuljetetaan selluntuotantoon.

Oulun sahalaitoksen hakekuljetuksissa Junnikkala luottaa yhteistyöhön Pohjaset Logistics Oy:n kanssa, joka valikoitui yhteistyökumppaniksi vuonna 2022 järjestetyssä tarjouskilpailussa. Pohjaset hoitaa hakekuljetusten lisäksi Junnikkalan Oulun sahalla myös tukkikenttää sekä sahaan syöttöä ja tekee tarvittaessa sivutuotemurskauksia.

‒ Yhteistyö on loistavaa! Pohjasetin porukat ovat ammattilaisia työssään. Osaamista on jo vuosien takaa ja sen kyllä huomaa. Homma pelaa heidän kanssaan, kertoo Junnikkalan bioenergiapäällikkö Timo Tuominen.

Oulun tuotantolaitokselta selluhake matkaa lähialueille Pohjasetin uudella hakerekalla, jonka kyljissä komeilevat Junnikkalan teippaukset. Hakelaareihin asennetuista kameroista tieto täyttyvistä laareista menee suoraan Pohjasetille ja näin tiedetään, milloin hakerekalle on kysyntää.

Perheyrityksiä jo kolmannessa polvessa

 

Pohjaset Oy on perheyritys, jossa töitä tehdään jo kolmannessa polvessa – yhtäläisyyksiä Junnikkalaan siis löytyy, ja yritykset jakavat samankaltaisen arvomaailman. Tällä hetkellä Pohjaset työllistää 150 työntekijää ja kasvua tähyillään jatkuvasti.

‒Olemme tyytyväisiä yhteistyöhön Junnikkalan kanssa. Meillä on niin samanhenkistä porukkaa, perheyritykset toimivat hyvin yhteen, kiittelee Pohjaset Logistics Oy:n logistiikkapalveluiden vetäjä Petri Pohjanen.

Uusi hakerekka oli ensimmäistä kertaa ajossa kuluvan vuoden huhtikuussa. Tuotekehitystä uuteen autoon tehtiin paljon; päällirakenteet ja perävaunu ovat mahdollisimman kevyitä, jotta kuormien koko saatiin maksimoitua. Näin vähennetään myös päästökuormitusta.

‒ Sitä saatiin, mitä tilattiin. Meille on tärkeää olla ympäristötalkoissa mukana ja vähentää päästöjä. Pohjasetilla on haketta kuljettamassa myös biokaasulla kulkeva rekka ja toinen samanlainen on tulossa loppukesästä. Olemme myös investoimassa sähkökäyttöiseen puutavara-autoon, jonka otamme käyttöön terminaalilogistiikkaan.