Tornion Ekoasema

Palvelemme ma-pe 8-16 välisenä aikana.

Tornion Ekoasema Pirkkiössä palvelee ammattimaisia tuojia ja pientuojia.

Ekoasema sijaitsee Tornion kaupungissa Pirkkiön kaupunginosassa, Lohelankadun ja Preekinkadun rajaamalla alueella Tornion Voima Oy:n Pirkkiön lämpölaitoksen vieressä.

Ajoreitti Ekoasemalle kulkee Kromitieltä tullessa Kerankadulta Levysepänkadun sekä Tasalankadun kautta Lohelankadulle ja sisäänkäynti tapahtuu Preekintien puolen portista osoitteesta Preekintie 104. Näätsaarentieltä tullessa reitti on Kerankadulta Lohelankadulle, josta on kylttiopastus Preekintien portille.

Aukioloajat:
Arkisin klo 8-16
Viikonloppuisin suljettu

Alueella on tallentava kameravalvonta.

Hinnasto

Puutarhajätteen (haravointijäte) palauttaminen on muuttunut maksulliseksi 4.5.2021 alkaen.

Vastaanotettavat materiaalit pientuojilta
Hinnat

Puhdas puu
Maksuton
Maalattu ja käsitelty puu (puulevyt ym.)
Maksuton
Metalli
Maksuton
Risut ja oksat
Maksuton
Haravointijäte (puutarhajäte)
10,00 € Peräkärry (alle 1,5 m³)
Haravointijäte (puutarhajäte)
20,00 € Suuri peräkärry (yli 1,5 m³)
Kannot
12,40 € Peräkärry
Betonijäte
12,40 € Peräkärry (alle 1,5 m³)
Betonijäte
24,80 € Suuri peräkärry (yli 1,5 m³)
Painekyllästetty puu
12,40 € Peräkärry (alle 1,5 m³)
Painekyllästetty puu
24,80 € Suuri peräkärry (yli 1,5 m³)
Minimimaksu maksullisten jätteiden vastaanotosta
5,00 €

Hinnat sis. alv. 24%

Yläpuolinen hinnoittelu on voimassa, kun asiakas itse hoitaa lajittelun eri keräyspaikkoihin.
Maksutapoina meillä käyvät pankki- ja luottokortti sekä lähimaksu – ei käteismaksuja. Isompien määrien osalta käytössä on laskutus, jolloin perimme laskutuslisän 5 €/lasku.

 

Vastaanotettavat materiaalit ammattimaisilta tuojilta
Hinnat

Puhdas puu
Maksuton
Maalattu ja käsitelty puu (puulevyt ym.)
Maksuton
Risut ja oksat
Maksuton
Metalli
Maksuton
Haravointijäte (puutarhajäte)
20,00 €/tn
Betonijäte pieni, alle 150 mm
15,00 €/tn
Betonijäte iso, yli 150 mm
35,00 €/tn
Kannot
40,00 €/kuorma-auto
Painekyllästetty puu
280,00 €/tn
Vaakamaksu
13,00 €/kerta
Konttimaksu
Hinnoitellaan tapauskohtaisesti

Hinnat alv. 0%.

Ammattimainen tuoja sovi yläpuolisten kuormien vastaanotosta:
Jaakko Martikainen: jaakko.martikainen@pohjaset.com tai 040 095 6315
Raimo Pohjanen: raimo.pohjanen@pohjaset.com tai 040 069 6646

Hox! Ammattimainen tuoja muistathan, että jätteensiirtoasiakirja vaaditaan aina jätekuormien vastaanoton yhteydessä.

Voimme tarjota kaikille yläpuolella nimetyille jätteille noutopalvelun yrityksille, taloyhtiöille ja julkisille toimijoille sekä suurille kuluttajamäärille. Jos tarvitset jätteillesi räätälöityjä keräysvälineitä kuten kontteja tai lavoja, niin ole meihin yhteydessä ja etsitään yhdessä ratkaisu tarpeeseesi. Yrityksien noudot sovitaan tapauskohtaisesti.

Ekoasemalle saa tuoda vain yläpuolella nimettyjä jätteitä. Epäselvässä tilanteessa ole yhteydessä Ekoasemalle Jaakko Martikaiseen tai Raimo Pohjaseen. Mahdollisista väärinkäytöksistä tai ohjeistuksien vastaisesta toiminnasta laskutamme jätteiden toimittajaa aiheutuneiden kustannusten perusteella.

Ekoasemalla asiakas lajittelee itse jätteet oikeisiin paikkoihin, jolloin vastaanotto yläpuolella nimettyjen maksuttomien jätteiden osalta on ilmaista. Jos asiakas haluaa jättää sekakuorman Ekoaseman lajiteltavaksi, niin lajittelumaksu sovitaan tapauskohtaisesti.

Ekoasemalla otetaan vastaan puhdasta ja maalattua puuta selkeästi toisistaan eroteltuina sekä lajiteltuina omiin vastaanottopaikkoihinsa asiakkaan toimesta. Puun seassa ei saa olla muovia tai muita roskia.

Jos haluat palauttaa muita jätteitä, joita emme vastaanota ekoasemallamme tutustu tästä linkistä (http://www.jakala.fi/) Jätekeskus Jäkälän vastaanottopalveluihin.

Meillä on myös myynnissä puutarha- ja pihatuotteita kuten kuorikatetta, jotka saat kätevästi mukaasi jätteitä palauttaessasi.

Myytävät tuotteet

Tuote
Hinnat

Kuorikate
30,00 €/h-a peräkärry lastattuna
Hakekate
30,00 €/h-a peräkärry lastattuna
Värjätty hake (punainen ja musta)
10,00 €/saavillinen (myydään 50 litran saavin kokoisina erinä)
Turvahake (Turvahake on HIC-testattu tuote, joka soveltuu erinomaisesti esim. leikkipaikkojen pohjaksi)
Hinnoitellaan tapauskohtaisesti
Kompostimulta (viherrakentamiseen)
12,40 €/h-a peräkärry lastattuna
Puutarhamulta (kasvien kasvatukseen)
30,00 €/h-a peräkärry lastattuna

Hinnat sis. alv. 24%

Ekoaseman toimintaa kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella. Ekoaseman on suunniteltu palvelevan asiakkaita täydessä laajuudessaan vuodesta 2022 eteenpäin.

Yrityksen edustaja: Kaikissa kierrätyksen kehittämistarpeissasi ole yhteydessä meihin ja etsitään yhdessä ratkaisut toimintasi parantamiseen!

Tornion Ekoaseman kehittämishanke

Pohjaset on rakentamassa Tornion Pirkkiöön Ekoasemaa, joka on olennainen osa yrityksen kierrätys- ja bioenergialiiketoiminnan kehittämiskokonaisuutta. Ekoasema palvelee sekä kotitalouksia että alueen yrityksiä ja samalla, kun asiakas tuo jätteitään kierrätykseen hän voi myös ostaa jalostettuja uusiotuotteita paluukuormaksi. Meille ympäristö ja turvallisuus ovat toimintamme johtavia arvoja ja mikäpä on asiakkaalle mukavampaa ja ympäristöystävällisempää kuin jätteitä tuodessa saada mahdollisuus myös hankkia tarvitsemiaan uusiotuotteita paluukyytiin. Pyydämmekin asiakkailtamme toiveita, että minkä tyyppisiä tuotteita toivoisit ekoasemalta jatkossa olevan hankittavissa.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt Pohjaset Recycling Oy:lle Kierrätysliiketoiminnan kehittäminen -hankkeeseen yrityksen kehittämisavustusta. Hankkeen keskeisinä toimenpiteinä ovat Tornion Pirkkiön Ekoaseman investoinnit ja yrityksen kierrätysliiketoiminnan laajempi kehittäminen.

Pohjaset Recycling Oy toteuttaa ja kehittää asiakkaidensa tarpeeseen pohjautuvia kierrätysprosesseja, joiden tarkoituksena on minimoida syntyvän jätteen määrä sekä jalostaa uusiotuotteita yritysasiakkailleen ja myytäväksi Tornion Pirkkiön ekoaseman asiakkaille. Toiminnan jatkuva parantaminen asiakkaiden kuuntelemisen ja palvelujemme aktiivisen kehittämisen tuloksena on yritystämme ohjaava voima.

Pohjaset tuottaa kierrätys- ja bioenergiapalveluita asiakkailleen laajasti Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa. Asiakkaisiin kuuluu mm. suuria ja pienempiä teollisuustoimijoita, suuria jätehuolto- ja kierrätysyhtiöitä sekä energiayhtiöitä. Lisäksi yritys tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä logistiikka-, terminaali- ja tehdaspalveluita.

Lisätietoja,
Kari Poikela
kehitysjohtaja – kierrätysliiketoiminta
+358 50 435 8283
kari.poikela@pohjaset.com

Lisätietoja:

Tornion Ekoasema